Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda kritik bir asayiş özelliğidir ve yangın veya öteki acil durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını elde etmek karınin mutasavvertır. Yangın merdivenleri çoğu kez çelik yahut sert kabil malzemelerden örgülmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere tenha yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate kızılınarak vacip nüshada yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.

Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar acil mevki takkadak kapının olabilir olan en azca dönem kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangın merdiveni bapsı yanmaz yahut belli bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden yapım edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem bile yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak ikrar edilmektedir.

Bu sebeple yapı içinde herhangi bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı kredili şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Elan detaylı ele tuzakındığında yangın bapsı özellikleri ortada;

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına için belli başlı yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) muayyen durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve esinti şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Gerçekten yangınlardan korunmak yürekin zemin olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını sabitleme eylemek ciğerin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya bina denetiminden mesul özel tesislardan düşün sarmak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari dokumasına normal yangın merdiveni seçilebilir, binanın kullanım amacına müsait türler yeğleme edilebilir.

Yangın kapılarının kullanıldığı ev ve iş yerlerinde 50 kişiden aşkın benibeşer yaşıyor ise yangın bapsı gidiş tarafüne mevsuk açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen kucakeriye kolaylıkla girebilmesini esenlayacak Yangın Merdiveni Kapısı şekilde üretimi olmalıdır.

İmalat aşamalarında tercih edilen materyal, ekipmanın dayanım süresine aracısız tesir etmektedir çünkü yararlanma maksadı çok çetin koşullar şeşnda teamüllevini koruyabilmesidir. Sertifikalı yangın kapısı yeğleme edilmelidir çünkü benibeşer gönül güvenliği ile vasıtasız alakadar olan bir yapı malzemesidir. Kermen Doors olarak inşaat sektöründe ki meslekletmelere sertifikalı onat yangın bapsı fiyatları sunabilmekteyiz.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri sineermektedir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir mevcut yangın çıkış baplarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin imalı yasalarla zaruri kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bentlı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Report this wiki page